Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med planering, inköp, tillagning eller servering av mat på Västra Götalandsregionens sjukhus, skolor eller andra platser.
Syfte och innehåll
Vi har skapat utbildningen för dig som arbetar med planering, inköp, tillagning eller servering av mat på Västra Götalandsregionens sjukhus, skolor eller andra platser.
Utbildningen är lika användbar för såväl medarbetare som chefer och arbetsledare. Du behöver inte ha några förkunskaper, men med nyfikenhet och experimentlusta blir utbildningen ännu roligare.
En introduktionsfilm i början av utbildningen beskriver dess innehåll och hur man genomför den. Du behöver inte göra något test för att klara utbildningen, utan du blir godkänd när du gått igenom alla sju avsnitt.
Upplägg
Utbildningen är uppdelad i sju avsnitt och när du är färdig med ett avsnitt kan du gå vidare till nästa eller pausa, för att sedan fortsätta där du slutade.
Material
Helst bör du använda en dator för att göra utbildningen, men du kan även använda en surfplatta eller mobiltelefon. I ett par moment kan du spara ner dokument på din dator, och det kan vara bra om du har möjlighet att skriva ut dessa.
Utbildningen innehåller flera spännande videoklipp med ljud, och talet i klippen är även textat. Om du vill ha texten på sidorna uppläst går det bra att använda ett vanligt datorprogram för detta.
I ett av avsnitten får du reflektera över utmaningar och möjligheter som du ser med arbetet att göra maten mer klimatsmart. Efter genomförd utbildning rekommenderar vi därför varmt att dessa tankar och idéer tas upp vid ett efterföljande möte på din arbetsplats.
Omfattning
Lite beroende på hur mycket du och dina kollegor tidigare har jobbat med frågor som rör maten ur ett klimatperspektiv tar själva webbutbildningen ungefär mellan 45 och 60 minuter att göra.
Förkunskaper, förutsättningar och urval
Utbildningen ska ge dig mer kunskap om matens klimatpåverkan, och hur vi steg för steg kan minska matens klimatpåverkan utan att göra avkall på kvalitén. Du får inblick i vilka mål som vi arbetar mot i Västra Götalandsregionen, men även många praktiska tips som du kan använda själv i ditt arbete.
Utbildningen innehåller även avsnitt som handlar om vårt eget och andras förhållningssätt, samt hur man kan bemöta olika invändningar mot klimatsmart mat.
Förhoppningsvis inspirerar utbildningen till nya tankar och idéer som du och dina kollegor kan omsätta på er arbetsplats.
Avgift
Kostnadsfri
Ansvarig verksamhet
Koncernkontoret
Kontaktperson
Anna Teghammar, anna.teghammar@vgregion.se