Denna två-dagarsutbildning i Leading SAFe kommer att ge dig kunskap om vad som krävs för att verka i en organisation utifrån ett Lean-Agilt tankesätt genom att använda SAFe ramverk och dess underliggande principer, vilka kan härledas från Lean.
Syfte
Syftet med utbildningen är att ge medarbetare en grundförståelse för agila arbetssättet inom SAFe ramverket.
Innehåll
Under kursen går man igenom områden såsom system thinking, agil utveckling, produktutvecklingsflöde, design thinking och DevOps. Du kommer också att lära dig om de sju huvudkompetenser som krävs för Business agility. Under kursen får du träna på att definiera verksamhetskraven. Hur man stödjer och genomför kvartalsplanering (PI) samt hur man koordinerar flera agila release-tåg (ARTs). Du kommer också att få kunskap om vad som utmärker ett Lean-Agile mindset och vad det innebär att leda en Lean-Agile transformation. Du kommer vidare att få kunskap i hur man organiserar agila team och Agile Release Trains (ARTs) kring värdeströmmar samt vikten av att ha ett kundfokuserat mindset. Dessutom går vi igenom Lean Portfolio Management.
Målgrupp
Agila ledare, agila coacher, business representanter, portföljledning
Lärandemål
Efter avslutad utbildning kommer deltagare kunna också att få kunskap om vad som utmärker ett Lean-Agile mindset, varför det är så viktigt i rådande verksamhetsmiljö, samt vad det innebär att leda en Lean-Agile transformation.
Upplägg
Utbildning är platsbunden och inkluderar självstudier innan tillfälle.
Bedömning och villkor för genomförande
Du behöver vara närvarande på alla utbildningsmoment dvs närvarande båda dagar.
Omfattning
2 dagar 08:30 till 17:30
Material
Utbildningsmaterial får ni via en extern lärare. Ni kommer att få tillgång till SAFe utbildningsplattform och kunna studera både innan kurstillfälle och även ett år framåt.
Förkunskaper och urval
För att man ska få mest värde från utbildningen det är önskevärd att deltagare har gjort andra utbildningar som finns i Lärportalen, t.ex. Introduktion till scrum eller på ett annat sätt förvärva motsvarande kunskaper.
Avgift
9000:-
Kontaktperson
Henrik Lorentzon