Reseintyg via webben i VGR

Syfte 

Hälso- och sjukvårdspersonal har en viktig roll i sjukreseprocessen. Sjukresetaxi är ett dyrare färdsätt så i första hand ska patient hänvisas till ett billigare färdsätt såsom Ronden eller kollektivtrafik. En sjukresa med sjukresetaxi är inte något alla har rätt till. Det är vårdgivaren som bedömer patientens samlade hälsotillstånd och utfärdar reseintyg för sjukresetaxi i de fall då det finns medicinska skäl.


Innehåll 

Utbildningen är uppdelad i fyra delar: Del 1 - Öppna applikation Reseintyg via webben Del 2 - Registrera reseintyg Del 3 - Söka ut registrerade reseintyg Del 4 - Hjälp/Support


Upplägg

Utbildningen är teoretisk och avsedd för självstudier i egen takt. Deltagaren förväntas lära sig praktisk färdighet på egen hand efter utbildningen genom att registrera faktiska reseintyg. Utbildningen är textbaserad och fungerar bäst att genomföra på dator eller läsplatta. Är du anställd inom VGR bör du vara inloggad i Lärportalen.


Material

Allt kursmaterial finns i kursen i form av text, bilder och länkar. Det finns även länkar till mer generell information om Sjukresor. För att underlätta utbildningen är vår rekommendation att du även sätter i ditt SITHS-kort i datorn och öppnar webbapplikationen, Reseintyg via webben, för att lättare kunna orientera dig under kursen. För detta krävs att du är legitimerad vårdpersonal.


Omfattning

Utbildningen tar ca 30 minuter att genomföra.


Förkunskaper, förutsättningar och urval

Inga speciella förkunskaper krävs.

Inga speciella förutsättningar krävs.

Inget speciellt urval tillämpas.


Avgift

Kostnadsfri


Ansvarig verksamhet

Fastighet, stöd och service/ Sjukreseenheten


Kontaktperson

Funktionsbrevlåda sjukresor@vgregion.se


Mer om ämnet och övrig information

Övrig information