Deltagare
Välkommen!
1. Introduktion
2. Personlig hygien
3.1. Mikroorganismer och var de finns
3.2. Mikroorganismer och hälsoeffekter
3.3. Mikroorganismer och trivsamma miljöer
3.4. Sporer och toxiner
3.5. Kontamineringsvägar
4.1. Förvaring
4.2. Temperaturer
4.3. Vad ska man göra om man upptäcker något fel?
4.4. Säkerhetssystem - HACCP
4.5. Egenkontrollprogram
5.1. Skillnad mellan allergi, intolerans och känsl...
5.2. Innehållsförteckning
5.3. Vanliga allergier
6.1. Måltidsmiljö
6.2. Varför måltidsmiljö är viktigt
6.3. Rutiner för god måltidsmiljö
7.1 Mat som en del av behandlingen
7.2. Undernäring
Undernäring frågor
7.3. Rutiner mot undernäring
8. Miljö
9. Slutvideo - om Område Måltider och annat matnyt...
10. Efter avslutad utbildning
Maria Åhman Persson
maria.ahman.persson@vgregion.se
Katarina Hiding
katarina.hiding@vgregion.se
Ajna Hällefrid
ajna.hallefrid@vgregion.se
Daniel Munkberg
daniel.munkberg@vgregion.se