Den här utbildningen vänder sig till dig som inte studerat ämnet sexologi tidigare och arbetar inom den regionfinansierade hälso- och sjukvården i VGR. Utbildningen ger grundläggande kunskaper och redskap för vårdgivare att våga prata om sexuell hälsa.
Syfte och innehåll
Sexuell ohälsa är vanligt – trots det är det ovanligt att det kommer på tal i vårdmöten. Många vårdtagare vågar inte ta upp frågor om sexualitet och många vårdgivare tycker sig sakna kunskap eller är oroliga för att vårdtagaren ska ta illa upp.
Den här utbildningen vänder sig till dig som inte studerat ämnet sexologi tidigare. Utbildningen ger grundläggande kunskaper och redskap för vårdgivare att kunna och våga prata om sexuell hälsa.
Utbildningen är två dagar och ges återkommande både fysiskt och digitalt – innehållet är det samma i de båda formaten, med såväl teori som diskussionsövningar.
Innehåll
Vad är sexologi?
Vad är sexuell hälsa?
Sexualitet genom livet
Normer om kön och sexualitet
Vad är sexuell ohälsa?
Läkemedel och sexualitet
Att samtala om sexualiteten
Praktiska samtalsövningar
Mål
Att deltagaren efter genomgången utbildning ska kunna inkludera det sexologiska perspektivet i möten med vårdtagare. Känna till hur frågor om sexualiteten kan ställas i relation till det vårdtagare söker för.
Upplägg
Utbildningen ges under två dagar antingen i fysisk form eller digitalt.
Omfattning
Utbildningen består av två heldagar.
Förberedelser
Innan utbildningen ska du som deltagare genomföra webbutbildningen SRHR webbutbildning. Den är gratis och tar cirka 20-30 minuter att genomföra: Kurs: Sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (vgregion.se)
Avgift
Kostnadsfri
Kontaktperson
Kontaktperson
Anna Skoglund
Kontaktperson
Per Persson
Kontaktperson
Frida Särén