Anmälan och information

Coachande förhållningssätt

Utbildningen riktar sig till både dig som är chef och till dig som inte har ett formellt chefsansvar. Du kan till exempel arbeta som chef, teamledare, projektledare, controller, utvecklingsledare, coach, verksamhetsutvecklare eller inom HR.


Syfte och innehåll

Utbildningen har en röd tråd i två dimensioner - konkreta verktyg och ökad självinsikt. Sannolikt blir din största behållning en ökad insikt över din kommunikationsstil. Detta genom att du relaterar ditt agerande till metod och samtalstekniker i ett flertal praktiska övningar med tillhörande konstruktiv feedback. Med coachning som bas får du med dig konkreta verktyg in i din arbetsvardag.

Utbildningen ger dig en ökad medvetenhet om hur du leder ett samtal, för dialog och ger konstruktiv feedback – allt för att engagera och skapa största möjliga delaktighet och ansvar. 

  • Verktyg för framgångsrik kommunikation
  • Föra samtal mot mål
  • Lyssna aktivt och använda utforskande och motiverande frågemetodik
  • Ökad förmåga att ge och ta emot konstruktiv feedback
  • Ökad självinsikt över egen kommunikationsstil och fallgropar
  • Konkreta verktyg och samtalstekniker


Upplägg

Innan du kommer till utbildningen; läs några rader om öppen frågemetodik och ta med dig en privat vardaglig utmaning och en utmaning i ditt arbete (ärende) som inte är löst. I utbildningen varvas teori med praktisk övning, reflekterande team och gruppdiskussioner. Under dag 2 dag får du tillgång till en digital coach som är med dig under ett par veckor efter kursens sista träff – allt för att du ska få verkningsgrad på din kurs..


Material

Verktyg, modeller och övningar distribueras löpande.


Omfattning

Två digitala halvdagar och en heldag fysiskt under tidsspannet 2-3 veckor.


Förkunskaper, förutsättningar och urval

Inga förkunskaper krävs.


Avgift

2 000 kr


Ansvarig verksamhet

VGR Akademin


Kontaktperson


Mer om ämnet och övrig information

Referenslitteratur; Coaching vad-varför-hur, Susann Gjerde - Ledarskapsmodellen (UL), Larsson, Ander & Lundin - Dialogen och konsten att tänka tillsammans, William Isaacs.

Ta del av fullständiga anmälningsvillkor på VGR Akademins webbplats

Självregistrering (Deltagare)