Anmälan och information

Det kvalificerade ledarskapsprogrammet, Ledarskap i offentlig verksamhet (LiOV)

Syfte 

Det kvalificerade ledarskapsprogrammet vänder sig till chefer på alla nivåer och har tagits fram i samarbete mellan Göteborgs Universitet, Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen. Du kan välja att genomföra delkurserna separat eller att kombinera kurserna till en magister-/masterexamen i ämnet Ledarskap i offentlig verksamhet (LiOV). Kursutbudet kan skilja sig åt från år till år beroende på organisationernas kompetensutvecklingsbehov.

Det övergripande målet med en magister- eller masteruppsats som leder till magister- eller masterexamen är att stärka både din och din verksamhets kompetensprofil. 



Innehåll 

I programbladen för utbildningsomgången 2024-2025 kan du läsa mer om respektive LiOV-kurs och uppsatskurs. I respektive programblad nedan finner du till exempel innehåll samt kostnad för respektive kurs. Avgift mellan 29 350-111 600 kr beroende på vilken kurs du söker. Internfaktura skickas ut före midsommar 2024.


Dessa kurser ges i 2024-2025

Du måste ha en anställning inom VGR alternativt inom VGRs egna bolag för att kunna söka.


Anmälan

Ansök här till olika LiOV-kurser
Ansök här till Magister- eller Masteruppsats

Vi har förlängt sista ansökningsdatum till fredagen den 17 maj 2024.

För de olika LiOV-kurserna (obs ej uppsatskurserna) måste du välja både ett förstaalternativ samt ett andraalternativ för vilken kurs du vill gå, om det blir för få anmälda till ditt förstaalternativ så kan det bli ditt andraalternativ. Eller om det blir för många till ditt förstaalternativ så kan det blir ditt andraalternativ. Vi utgår då från om du har gått kurser innan.

Bekräftelse om du fått plats eller ej beräknas skickas ut via mail första eller andra veckan i juni 2024.

Frågor kring din anmälan:
Margareta Lennartsdotter Bogren, VGR Akademin
E-post: margareta.bogren@vgregion.se

Digitalt informationsmöte kring kurserna: 19 mars 2024, kl. 15.00-16.30
Anmäl dig via denna länk - senast den 18 mars 2024. Du kommer att få en Teams-länk till mötet av Göteborgs Universitet. 

Agenda 19 mars:

Kl. 15:00: Intro till LiOV-programmet. Docent Christian Jensen, Programledare för LiOV. Företagsekonomiska institutionen, Handelshögskolan.

Kl. 15:20-16:30: Kurspresentationer LiOV 2023-2024. Kort presentation av resp. kursledare som även besvarar frågor. Uppsatskurserna, som bygger på handledda seminarier och eget kvalificerat utredningsarbete och skrivande, presenteras också.


Upplägg

Att studera på kvartsfart innebär att man träffas för föreläsningar, diskussion, gemensamt arbete och redovisning av uppgifter ungefär en dag var tredje vecka. Innehåll och upplägg anpassas till deltagarnas arbete och man förväntas göra en del av kursarbetet på hemmaplan.


Material


Omfattning

I programbladen ovan för den pågående utbildningsomgången kan du läsa mer om respektive LiOV-kurs och uppsatskurs, till exempel vilka olika datum respektive kurs omfattar (under 2024-2025 är det tre olika kurser samt två olika uppsatskurser - man kan bara gå en kurs åt gången). 


Förkunskaper, förutsättningar och urval

Man måste ha en akademisk grundexamen, 180 hp för att kunna tillgodogöra sig högskolepoängen på respektive kurs. Har du inte detta kan du gå kurser ändå, men får inte tillgodoräkna dig kursens poäng, men du får kursintyg (om du når närvaronivå 75%).

Chefer på alla nivåer kan söka.

Det kvalificerade ledarskapsprogrammet är en uppdragsutbildning där ansökan och uttagning sker genom arbetsgivaren. Detta innebär att Västra Götalandsregionen gör en samlad anmälan till universitetet av deltagarna. Ett fortsatt samarbete med andra offentliga myndigheter och verksamheter påverkar antalet platser och innebär en ökad konkurrens om utbildningsplatserna. 


Avgift

29 350-111 600 kr. Se respektive programblad för de olika kurserna.


Ansvarig verksamhet

Göteborgs Universitet


Kontaktperson

Robert Green, HR-strateg, Programägare
VGR Akademin, Chefsutveckling
E-post: robert.green@vgregion.se

Frågor kring din anmälan:
Margareta Lennartsdotter Bogren, Projektledare/utbildningssamordnare
VGR Akademin, Chefsutveckling
E-post: margareta.bogren@vgregion.se


Mer om ämnet och övrig information


För att registrera dig behöver du logga in.

Logga in