Anmälan och information

Basala hygienrutiner Folktandvården för dig i Sommarskolan

Syfte 

Utbildningen i basala hygienrutiner syftar till att ge Folktandvårdens klinikpersonal en grundläggande utbildning i ämnet. Den ska fungera som ett stöd vid introduktion av nya medarbetare, som diskussionsunderlag i den löpande verksamheten och som ett krav vid klinikens interna hygienrevision som sker vart tredje år. En s.k. certifiering är kopplad till genomförandet.


Innehåll





  • Del 1 – Lagar och föreskrifter

  • Del 2 – Globala hot

  • Del 3 – Basala hygienrutiner

  • Del 4 – Smittrening av ytor

  • Del 5 – Hygieniska sfären



Kontaktpersoner

Hygiensamordnare Carina Njie och Christina Karlsson


Mer om ämnet och övrig information


Tidsåtgång

Vid planering - räkna med att det tar ungefär 45 minuter att titta på utbildningens innehåll. Utöver detta tillkommer tid för diskussioner, genomläsning av dokument och reflektion - egen och/eller i grupp.

Utbildningen kan genomföras vid ett tillfälle eller delas upp på flera.

Utbildningen kan genomföras enskilt eller i grupp. Rekommendation är att genomföra utbildningen i grupp för att på så sätt kunna diskutera innehållet tillsammans och skapa ett gemensamt förhållningssätt och ett fördjupat lärande. 

Teknik

Utbildningen innehåller filmer i form av inspelade föreläsningar och instruktioner, olika dokument samt länkar till olika typer av material på Internet. Utbildningen fungerar på dator, telefon och surfplatta. Det spelar ingen roll om du är på jobbet eller hemma så länge du har åtkomst till Internet. Det har heller ingen betydelse om du använder PC eller produkter från Apple. Headset/hörlurar fungerar bäst då man genomför utbildningen enskilt och externa högtalare är bäst då man lyssnar i grupp.

Godkännande

För att bli godkänd på utbildningen krävs att du genomför ett kunskapstest med rätt på samtliga frågor.


Testet tar ca 30 minuter att göra.

Obs! Du behöver vara inloggad här i Lärportalen med ditt eget VGR-id då testet genomförs.


Godkännandet är därefter giltigt i 3 år och följer tidsintervallet för Folktandvårdens hygienrevisioner.


4 månader innan giltighetens utgång, går meddelande ut via mail att det är dags att göra om testet inför nästkommande hygienrevision.




Självregistrering (Deltagare)