Anmälan och information

En förälder blir till (D)

Utbildningen riktar sig till dig som i ditt arbete möter barn, blivande och nyblivna föräldrar. Syftet är att få kunskap om hur En förälder blir till kan användas i praktiken och att få reflektera kring egna normer och värderingar oKort beskrivning till vem utbildningen riktar sig till och mål/syfte


Syfte och innehåll 

Syftet med utbildningen är att få kunskap om hur En förälder blir till kan användas i praktiken, men också att få reflektera kring sina egna normer och värderingar och hur de påverkar mötet med barnet och familjen. Målet är att alla familjer – och alla i en familj – ska känna sig välkomna och trygga när de besöker verksamheter som är till för dem. Om barn och deras viktiga vuxna känner tillit och ökar möjligheten att de berättar om utmaningar och behov som familjen har och som de behöver hjälp med. En förälder blir till är ett verktyg för jämlikt föräldraskap genom att personalen får kunskap och möjlighet till reflektion kring bemötande, normer och kommunikation.

Genom föreläsningar, övningar och tid för reflektion kommer du att få veta hur En förälder blir till kan användas i praktiken för att barn och deras viktiga vuxna ska möta jämlika, trygga och inkluderande verksamheter.


Upplägg

Utbildningen är en digital utbildning som innehåller föreläsningar, reflektion och diskussion samt genomförande av en uppgift mellan utbildningstillfällena.


Material

För att delta i utbildningen krävs att du har dator med internetanslutning, mikrofon och kamera. 

En förälder blir till:
En förälder blir till - Vårdgivarwebben Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Tillsammans 
Tillsammans - Vårdgivarwebben Västra Götalandsregionen (vgregion.se)


Omfattning

Kursen omfattar en heldag 8.30-16.00, en uppföljande halvdag 8.30-12.30 samt genomförande av en kursuppgift, ca 3h.


Förkunskaper, förutsättningar och urval

Utbildningen är för dig som i ditt arbete möter blivande och nyblivna föräldrar samt små barn och deras familjer exempelvis inom barnhälsovården, på familjecentral eller på andra sätt arbetar familjecentrerat i Västra Götaland. Inga övriga förkunskaper krävs.

Antalet platser är begränsat och antagning sker löpande så länge platser finns. 
25 platser.

För att anmäla dig behöver du logga in i Lärportalen och sedan välja länk under "Datum och anmälan"


Avgift

Kostnadsfri


Ansvarig verksamhet

Central Barnhälsovård


Kontaktperson


Mer om ämnet och övrig information

Övrig information

Besökare har inte åtkomst till denna utbildning. Logga in