Anmälan och information

Internrevision miljö utifrån ISO 14001

Utbildningen riktar sig till nya internrevisorer på VGR:s förvaltningar och bolag som arbetar för en certifiering av miljöledningssystemet enligt ISO 14001


Syfte och innehåll 

Utbildningen riktar sig till nya internrevisorer på VGRs förvaltningar och bolag. Internrevisorerna är viktiga pusselbitar för att säkerställa att miljöledningssystemet uppfyller kraven i ISO 14001 och för att miljöarbetet drivs i syfte att uppnå både VGRs miljömål och lokala miljömål. I sin roll stödjer de ledningen i uppföljning och utveckling av miljöarbetet genom ständiga förbättringar.

Utbildningen genomförs under två dagar – en dag digitalt och en dag platsbundet. I utbildningen får internrevisorerna grundläggande kompetens inom ISO 14001 och miljölagstiftning, hur internrevisioner planeras, genomförs och följs upp samt revisionsmetodik. Deltagaren får också exempel på verktyg för internrevisioner och erfarenhetsutbyte med andra internrevisorer i VGR.

I utbildningen ingår inte lokala rutiner och verktyg som kan finnas på deltagarnas verksamheter eller förvaltningsspecifika beskrivningar av internrevisorsrollen. Inte heller praktik. Detta bör förmedlas och ordnas av din egen verksamhet.

Ingående delar:

  • Miljöledningssystem och ISO 14001:2015
  • Miljölagstiftning
  • Revisionsprocessen
  • Revisionsprogram
  • Revisionsmetodik
  • Intervjuteknik


Upplägg

Utbildning på två heldagar – en dag digital och en dag platsbunden – med bikupor, övningar och workshops.


Material

Digital utbildning genomförs i Teams. Egen bärbar dator bör tas med till platsbunden utbildning. Digital dokumentation från utbildningen i form av presentationer och länkar för mer information, t ex om Miljömål 2030. Erbjudande om prenumeration på regionens miljönyhetsbrev Miljönytt.


Omfattning

Två heldagar.

Eventuellt ställer även utbildaren några korta frågor till deltagarna innan kursen t ex om kunskaper och/eller frågor de vill ha svar på under utbildningen etc. I syfte att kunna göra anpassningar av utbildningstillfället.


Förkunskaper, förutsättningar och urval

Deltagaren behöver inte ha några särskilda förkunskaper.

Rekommendation att genomföra regionens grundläggande miljöutbildning.

Rangordning efter anmälningsdatum och reservlista.


Avgift

Kostnadsfri


Ansvarig verksamhet

Ansvarig verksamhet


Kontaktperson

Carina Holmberg


Mer om ämnet och övrig information

Övrig information

Besökare har inte åtkomst till denna utbildning. Logga in