Anmälan och information

Introduktion nämndsekreterare i VGR

Detta är en introduktion till rollen som nämndsekreterare eller nämndsamordnare i Västra Götalandsregionen. Utbildningen passar för dig som inte har någon yrkeserfarenhet alls, eller kortare yrkeserfarenhet av jobbet som nämndsekreterare, kommunsekreterare eller liknande.


Syfte

Detta är en introduktion till rollen som nämndsekreterare eller nämndsamordnare i Västra Götalandsregionen. Syftet är att du ska få en kunskapsmässig och praktisk introduktion till rollen som nämndsekreterare och känna dig trygg med att förbereda, genomföra och efterarbeta den politiska nämndprocessen.


Innehåll

Utbildningen ges i form av fysiska träffar vid tre halvdagar då vi bland annat kommer gå igenom vad det innebär att jobba i en politiskt styrd organisation, lagkrav och styrdokument, ärendeberedningsprocessen, klarspråk och mycket mer.


Målgrupp

Utbildningen passar för dig som inte har någon yrkeserfarenhet alls - eller kortare yrkeserfarenhet - av jobbet som nämndsekreterare, kommunsekreterare eller liknande. Även du som har jobbat ett tag som nämndsekreterare kan ha nytta av utbildningen för att uppdatera dina kunskaper.


Upplägg

Fysiska träffar, tre halvdagar på plats i Göteborg och i Vänersborg. Du kan välja att delta vid alla tre tillfällen eller vid enstaka tillfällen. Mellan träffarna kommer du att få utskickat material och instuderingsfrågor/uppgifter.


Omfattning

Tre halvdagar, totalt nio timmar fysiska träffar, samt eget arbete mellan träffarna.


Material

Du kommer få material utskickat när du har registrerat dig på utbildningen.


Förkunskaper och urval

Inga krav på förkunskaper. Om utbildningen blir fullbokad kommer vi att prioritera de som inte deltagit i någon annan form av introduktion eller har kortare yrkeserfarenhet av rollen som nämndsekreterare.


Avgift

Kostnadsfri


Katrin Urbäck, katrin.urback@vgregion.se

Elisabet Ericson, elisabet.ericson@vgregion.se


Besökare har inte åtkomst till denna utbildning. Logga in