Anmälan och information

Hantering av mat och livsmedel på vårdenhet

En kurs för måltidsvärdar och andra som hanterar mat och livsmedel på vårdenhet.


Syfte

Kursen syftar till att ge en grundläggande information till dig som hanterar mat och livsmedel På vårdavdelning.


Innehåll
  • Att vara måltidsvärd

  • Måltidens betydelse för patienten

  • Normalkoster och specialkoster

  • Beställning av mat och livsmedel

  • Dukning och portionering

  • Matsvinn och avfall

  • Livsmedelssäkerhet

  • Egenkontroll


Målgrupp

Kursen riktar sig till måltidsvärdar och övrig personal som hanterar mat och livsmedel på vårdenhet.


Lärandemål
  • Du vet hur du hittar information om mat och livsmedel

  • Du vet varför maten är viktig

  • Du känner till de vanligaste specialkosten

  • Du är insatt i regler och rutiner för egenkontroll


Upplägg

Kursen är helt nätbaserad.


Bedömning och villkor för genomförande

Efter varje avsnitt finns några kontrollfrågor innan du går vidare i kursen.


Omfattning

Utbildningen tar cirka tre timmar att genomföra i sin helhet. Det går bra att pausa och återkomma senare.


Material

Allt material finns i Lärportalen.


Förkunskaper och urval

Inga förkunskaper behövs.


Avgift

Kostnadsfri


Kontaktperson

Maria Åhman Persson

maria.ahman.persson@vgregion.se


Mer om ämnet och övrig information

Maria Åhman Persson

maria.ahman.persson@vgregion.se

Självregistrering (Deltagare)