En kurs för måltidsvärdar och andra som hanterar mat och livsmedel på vårdenhet.
Syfte
Kursen syftar till att ge en grundläggande information till dig som hanterar mat och livsmedel På vårdavdelning.
Innehåll
Att vara måltidsvärd
Måltidens betydelse för patienten
Normalkoster och specialkoster
Beställning av mat och livsmedel
Dukning och portionering
Matsvinn och avfall
Livsmedelssäkerhet
Egenkontroll
Målgrupp
Kursen riktar sig till måltidsvärdar och övrig personal som hanterar mat och livsmedel på vårdenhet.
Lärandemål
Du vet hur du hittar information om mat och livsmedel
Du vet varför maten är viktig
Du känner till de vanligaste specialkosten
Du är insatt i regler och rutiner för egenkontroll
Upplägg
Kursen är helt nätbaserad.
Bedömning och villkor för genomförande
Efter varje avsnitt finns några kontrollfrågor innan du går vidare i kursen.
Omfattning
Utbildningen tar cirka tre timmar att genomföra i sin helhet. Det går bra att pausa och återkomma senare.
Material
Allt material finns i Lärportalen.
Förkunskaper och urval
Inga förkunskaper behövs.
Avgift
Kostnadsfri
Kontaktperson
Maria Åhman Persson
maria.ahman.persson@vgregion.se
Mer om ämnet och övrig information
Maria Åhman Persson