Anmälan och information

Utbildning i in- och utskrivningsprocessen och SAMSA IT-tjänst för vårdval vårdcentral och vårdval rehab

Utbildning i in- och utskrivningsprocessen inom sluten hälso- och sjukvård för medarbetare/chef i vårdval vårdcentral och vårdval rehab. Utbildningen syftar till att få ökad kunskap om in- och utskrivningsprocessen i sluten hälso- och sjukvård och ärendegången i SAMSA IT-tjänst.


Syfte

Syftet med utbildningen är att få ökad kunskap om in- och utskrivningsprocessen i olika steg och ärendegången i SAMSA IT-tjänst.


Innehåll

Utbildningen består av en teoretisk del som du tar del av här i Lärportalen samt en praktisk del som består av ett fysiskt eller digitalt utbildningstillfälle. Du anmäler dig till den praktiska delen i Regionkalendern.


Omfattning


  • Den teoretiska utbildningen i Lärportalen beräknas ta cirka 2 timmar att genomföra.

  • Den praktiska utbildningen (fysiskt eller digitalt utbildningstillfälle):

Vid det fysiska utbildningstillfället sker en genomgång av SAMSA IT-tjänst framför dator och därefter ges du som deltagare möjlighet att öva på olika moment kopplat till in- och utskrivningsprocessen och SIP under 2,5 timmar.

Vid det digitala utbildningstillfället sker en visning av SAMSA IT-tjänst och ett patientfall via Teams under 2 timmar. Patientfallet kommer finnas tillgängligt i Lärportalen och du repeterar på egen hand vid valfritt tillfälle. Som ett komplement till det digitala utbildningstillfället erbjuds ett öppet forum på 1 timme via Teams där du får möjlighet att ställa och få svar på frågor som uppstått under utbildningen kring process, ärendegång och patientfall.


Målgrupp

Medarbetare och chefer som arbetar inom vårdval vårdcentral och vårdval rehab.


Upplägg

Utbildningen består av bilder, texter, filmer och kunskapsfrågor. Efter genomförd utbildning kan deltagaren skriva ut ett intyg.


Villkor för genomförande

För att utbildningen ska räknas som genomförd krävs att deltagaren ger rätt svar på de avslutande frågorna i varje avsnitt.


Kontakt

Helena Ljungkvist
Funktionskoordinator/Regionutvecklare
GITS/Koncernstab Digitalisering
helena.l.ljungkvist@vgregion.se


Avgift

Kostnadsfri


Kontaktperson

Helena Ljungkvist

helena.l.ljungkvist@vgregion.se


Självregistrering (Deltagare)