Ansökan för Handledarutbildning - USK SK BSK (steg 1-2)
Utbildningen är ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Sahlgrenska Universitetssjukhuset,
Mölndals Stad, Primärvården och Vård och omsorgscollege. Utbildningen kommer att ges av
gymnasieskolor och vuxenutbildare inom vårt avtalsområde.
Målgrupp för utbildningen
Utbildningen vänder sig till anställda barnsköterskor, skötare och undersköterskor inom SU som kommer att ha uppdrag som handledare för apl (arbetsplatsförlagt lärande) eller LIA (lärande i arbete).
Lönekostnaden för kursdeltagaren finansieras av arbetsgivaren och kurskostnaden av utbildaren. Tid för schemalagda utbildningsdagar och tid för självstudier (ca 6 timmar) avsätts av arbetsgivaren. För självstudierna behövs tillgång till internet.
Kaffe ingår men lunch bekostas av kursdeltagaren.
Mål för utbildningen
Utbildningen skall utveckla förmågan att handleda elever under arbetsplatsförlagt lärande, apl, lärlingsutbildning samt LIA. Utbildningen skall ge kunskaper om lärprocessen och olika kommunikationsformer utifrån ett pedagogiskt synsätt.
Utbildningen innehåller
- Handledarrollen
- Kommunikation, reflektion och bemötande
- Jämställhet och jämlikhet ur ett handledningsperspektiv
- Trepartssamtal
- Kursmål och centralt innehåll för APL
- Skolverkets webbaserade handledarutbildning
Närvaro utbildningsdagar & självstudier
Det krävs att man är närvarande vid det första utbildningstillfället. Vid frånvaro på den första utbildningsdagen förlorar man platsen och en ny ansökan måste göras.
Självstudier (ca 2 x 3 timmar)
Som deltagare behöver du avsätta tid för självstudier motsvarande ca 3 timmar/tillfälle. Efter varje självstudiedel skall en kvittens på genomförda moduler kunna uppvisas vid nästa
kurstillfälle för att utbildningen skall kunna fortlöpa.
Efter avslutad utbildning med 100 % närvaro erhålls intyg av skolan.
Antagning & Återbud
Besked om antagning ges tidigast veckan efter att ansökan stängt.
Utbildningen är kostnadsfri men om du blir antagen måste du meddela oss senast 2 veckor före kursstart om du inte kommer att delta.
Om du blivit antagen när det återstår mindre än 2 veckor till kursstart kan platsen inte avbokas kostnadsfritt.
Vid förhinder kan deltagare bytas ut av verksamheten. Det görs skriftligt via e-post till katja.larsson@vgregion.se. Tänk på att ange kontaktuppgifter till berörda personer och vilken utbildning som avses.
Vi accepterar endast skriftliga återbud via e-post till katja.larsson@vgregion.se eller sms 076-133 57 67. Tänk på att ange fullständigt namn samt vilken utbildning du lämnar återbud till.
Vid sent/uteblivet återbud utgår en administrativ avgift på 2000 kr.
Information om kurser som ställs om till digitalt genomförande:
Digitalt genomförande innebär att utbildningen sker digitalt och du behöver ha möjlighet att ansluta via dator/surfplatta med fungerande bild/ljud samt internetuppkoppling för att kunna delta i utbildningen. Utbildningen genomförs i utbildarens mötesverktyg och du kommer få inbjudan samt mer information från skolan närmare kursstart.
Tänk på att kontrollera så denna inbjudan inte fastnat i skräppostfiltret och hamnat i e-postens papperskorg (skräppost).